چطور به راحتی دی ان اس (dns) دامنه را عوض کنیم

چطور به راحتی نیم سرورهای دامنه را عوض کنیم (و آن ها را به سمت یک هاست جدید هدایت نماییم)

آیا نیاز دارید که نیم سرورها را تغییر هید و دامنه خود را به یک ارائه دهنده هاستینگ وردپرس جدید منتقل کنید؟ خواندن این مطلب به شما کمک خواهد کرد تا این کارها را به راحتی انجام دهید.

نیم سرورها به سیستم جهانی دامنه ها می گویند که برای پیدا کردن یک وب سایت به خصوص، کجا را بگردد. اگرچه ایجاد تغییرات در نیم سرور به نظر کمی پیچیده و فنی می آید، اما در مجموع کار راحت و سر راستی است و با کمی راهنمایی می توانید آن را انجام دهید.

در این مقاله به شما نشان می دهیم که تغییر نیم سرور ها و انتقال آن ها به یک هاست یا فایروال جدید، چقدر راحت است. این آموزش به شکل مرحله به مرحله پیش می رود تا بتوانید به راحتی از آن پیروی کنید.

نیم سرور چیست؟

نیم سرورها بخشی از دیتابیس جهانی از سیستم نام دامنه ها هستند. کار آن ها این است که به کامپیوترهای ما بگویند چگونه می توانند یک نام دامنه مشخص را پیدا کنند.

برای درک بهتر به این مثال توجه کنید. اگر حساب کاربری هاستینگ وب شما را به عنوان خانه ای که در آن زندگی می کنید در نظر بگیریم، آن وقت نام دامنه می شود آدرس خیابانی است که خانه شما در آن قرار دارد.

نیم سرورها به اینترنت می گویند که چگونه آدرس یک وب سایت را که به یک نام دامنه متصل است پیدا کنند.

وقتی شما یک نام دامنه را در مرورگر اینترنت خود تایپ می کنید و اینتر را می زنید، در ابتدا مرورگر شما یک درخواست به شبکه جهانی سرورها که سیستم نام دامنه (DNS) را شکل می دهند می فرستد.

سپس این سرورها، نیم سرورهایی را که به دامنه مورد نظر متصل هستند پیدا می کنند و درخواست را به آن ها انتقال می دهند.

به عنوان مثال، اگر هاست وب سایت شما Bluehost باشد، سپس اطلاعات مربوط به نیم سرور آن به این شکل خواهد بود:

ns1.bluehost.com
ns2.bluehost.com

این نیم سرور ها به شکل کامل توسط ارائه دهنده خدمات هاستینگ وب سایت شما مدیریت می شوند. شرکت هاستینگ شما درخواست کاربران را به کامپیوتر یا همان سرور هدایت می کند، این همان جایی است که وب سایت شما قرار دارد.

چرا و چه موقع باید نیم سرور دامنه را عوض کنیم؟

به طور کلی دو دلیل اصلی وجود دارند که باعث می شود بخواهید نیم سرور خود را تغییر دهید:

  1. می خواهید هاستینگ وب سایت خود را عوض کنید
  2. می خواهید یک اپلیکیشن فایروال وب مانند Sucuri یا Cloudflare را برای محافظت از سایت خود اضافه کنید

وقتی وب سایت خود را به یک شرکت هاستینگ جدید انتقال می دهید، باید اطلاعات مربوط به نیم سرورها برای نام دامنه خود را عوض کنید به طوری که نیم سرورهای جدید به سمت هاستینگ جدید هدایت شوند.

این مساله بسیار مهم و حائز اهمیت است چرا که در اغلب موارد وقتی قرار داد شما با یک شرکت هاستینگ پایان می یابد، شرکت قبلی فایل های مربوط به سایت شما را پاک می کند. اگر نیم سرور ها را عوض نکنید، کاربران و بازدیدکنندگان نمی توانند سایت شما را پیدا کنند.

همچنین وقتی که می خواهید یک اپلیکیشن فایروال وب (WAF) را نصب و اجرا کنید، افزونه WAF وردپرس از شما می خواهد تا نیم سروهای خود را به سمت این فایروال هدایت کنید.

این شرط لازم برای نصب همه انواع اپلیکیشن فایروال وب از جمله  Sucuri  یا Cloudflare است. چرا که با این کار به این فایروال ها کمک می کنید تا سرور وب سایت شما را در برابر حملات از همان سطح DNS محافظت کنند و نگذارند خطر وارد مراحل جدی تر شود و آسیبی به سرور سایت شما وارد کند.

علاوه بر این دو دلیل رایج، دیگر به ندرت پیش می آید که بخواهید تغییری در نیم سرورهای خود ایجاد کنید. اگرچه، برای تغییر رکوردهای MX برای ایمیل های کاری خود یا کارهای مشابه، ممکن است به اضافه کردن رکورد DNS نیاز پیدا کنید.

حالا با این توضیحات، وقت آن است که ببینیم چگونه می شود به راحتی نیم سرورهای یک دامنه را تغییر داد و آن ها را به سمت هاست جدید هدایت کرد.

چگونه می شود نیم سرورهای دامنه را تغییر داد

تغییر دادن نیم سرورها کاری ساده و آسان است. بسته به رجیستر نام دامنه شما، فرایند ممکن است کمی متفاوت باشد اما مراحل اصلی یکسان هستند.

ما در این مطلب دستورالعمل تغییر نیم سرورها را در محبوب ترین و پر استفاده ترین شرکت های وب هاستینگ بررسی کرده ایم. در ادامه می توانید این دستورالعمل های گام به گام را بخوانید.

قبل از ویرایش نیم سرورهای خود، شما باید رکوردهای نیم سرور خود را بشناسید تا از آن ها استفاده نمایید. هاست جدید شما می توانید این اطلاعات را در اختیار شما قرار دهد.

نیم سرورها معمولا به چنین شکلی ارائه می شوند:

ns1.bluehost.com   و  ns2.bluehost.com

بعضی از هاست ها نیز در عوض از آدرس آی پی استفاده می کنند.

نکته: بعد از تغییر نیم سرور ها، مشاهده تاثیر آن ممکن است تا چندین ساعت طول بکشد. بنابراین اگر بلافاصله بعد از تغییر نیم سرور نتوانستید وب سایت خود را در دامنه مورد نظر پیدا کنید، نگران نباشید و کمی صبر کنید.

 

تغییر نیم سرور با Domain.com

یکی از محبوب ترین ثبت کننده های دامنه، وب سایت Domain.com است. ثبت دامنه در این سایت و هاست کردن آن در جایی دیگر بسیار راحت است.

برای تغییر نیم سرورهای خود، ابتدا باید وارد حساب خود در این سایت بشوید. سپس از منو سمت چپ روی لینک DNS & Nameservers کلیک کنید.

این لینک شما را به صفحه ای می برد که در آن می توانید رکوردهای DNS خود را ببینید.

قبل از شروع، مطمئن شوید که در قسمت بالایی صفحه دامنه مورد نظر شما به درستی انتخاب شده است.

وقتی مطمئن شدید که دامنه درست است، حالا به سمت پایین اسکرول کنید تا به بخش رکوردهای NS برسید. در آن جا باید با دو نیم سرور ns1.domain.com  و  ns2.domain.comرو به رو شوید.

ابتدا، روی  سه نقطه افقی مقابل نیم سرور اول کلیک کنید و سپس گزینه ادیت را بزنید.

حالا یک پنجره برای شما باز می شود که در آن باید رکورد نیم سرور را ویرایش کنید. تنها کافی است نیم سرور جدید خود را در جعبه Content وارد کنید و سپس دکمه Update DNS را بزنید. مانند تصویر زیر:

همین مراحل را برای نیم سرور دوم هم تکرار کنید. حالا در لیست مانند تصویر زیر نیم سرور های آپدیت شده را خواهید دید.

این تمام کاری است که باید برای هدایت نیم سرورهای خود به سمت یک هاست جدید انجام دهد.

تغییر نیم سرور با Bluehost

کمپانی Bluehost  یکی از مشهور ترین کمپانی های هاستینگ برای وردپرس است. همچنین آن ها ثبت کننده دامنه نیز هستند. اگر دامنه شما هم در Bluehost ثبت شده، تغییر نیم سرور برای شما کار راحتی خواهد بود.

در مرحله اول، وارد حساب کاربری خود در Bluehost شوید. سپس روی تب Domains در سمت چپ کلیک کنید. در آن جا می توانید دامنه یا دامنه های وب سایت خود را در یک لیست ببینید. کافی است روی منوی مقابل آن ها کلیک کنید و از بین گزینه ها DNS را انتخاب نمایید.

حالا می توانید جزئیات مربوط به DNS برای دامنه خود در Bluehost را مشاهده کنید. مانند تصویر زیر، روی دکمه ادیت به معنای ویرایش کلیک کنید.

حالا، گزینه Custom را انتخاب کنید و نیم سرورهای جدید برای هاست جدید را وارد نمایید. سپس روی گزینه Save کلیک کنید.

سپس نیم سرورهای آپدیت شده را در لیست خواهی دید:

این تمام کاری است که باید انجام دهید. حالا دامنه وب سایت شما به سمت هاست جدید هدایت شده است. تبریک می گوییم، شما توانسته اید نیم سرورهای خود در Bluehost را با موفقیت عوض کنید.

تغییر نیم سرور با SiteGround

شرکت SiteGround  یک شرکت هاستینگ معروف و معتبر در زمینه هاستینگ وردپرس است. بخشی از خدمات آن ها نیز مربوط به ثبت نام دامنه می شود.

برای تغییر نیم سرورهای خود در SiteGround ، ابتدا باید وارد حساب کاربری خود در این سایت شوید.

سپس روی گزینه Services » Domains  کلیک کنید و در صفحه مورد نظر، روی لینک Manage nameservers برای دامنه مورد نظر خود کلیک نمایید.

در پنجره ای که باز می شود، تنها کافی است نیم سرورهای فعلی برای SiteGround  که وجود دارند را پاک کنید و نیم سرورهای جدیدی را که می خواهید از آن ها استفاده نمایید را وارد نمایید. اگر بخواهید می توانید نیم سرورهای سوم و چهارم را نیز اضافه نمایید.

وقتی این کارها را انجام دادید، روی دکمه Confirm کلیک کنید.

نیم سرورهای جدید شما حالا کنار نام دامنه شما نمایش داده می شوند. تبریک می گوییم، حالا توانسته اید نیم سرور های خود را در سایت SiteGround  تغییر دهید.

تغییر نیم سرور با HostGator

یکی دیگر از شرکت های مشهور در زمینه هاستینگ و ثبت دامنه، HostGator  می باشد.

برای تغییر نیم سرور خود در HostGator ، باید وارد حساب کاربری خود در آن شوید.

سپس، روی تب Domains کلیک کنید و روی نام دامنه مورد نظر خود کلیک نمایید تا جزئیات بیشتری نمایش داده شوند.

حالا جزئیات مفصلی را زیر نام دامنه مورد نظر خود می بینید. تنها کافی است روی لینک Change در زیر قسمت جزئیات نیم سرور ها کلیک کنید.

حالا خواهید دید که دو باکس جدید برای نیم سرورها ظاهر شده است. تنها کافی است نیم سرورهای جدید خود را در این باکس ها وارد کنید و  دکمه Save Name Servers را بزنید.

سپس باکس ها به رنگ سبز در می آیند که نشان می دهد تغییرات مورد نظر در نیم سرورها ذخیره شده اند. اگر به صفحه قبل برگردید، خواهید دید که نیم سرورهای جدید شما در لیست نشان داده می شوند:

تبریک! شما توانستید با موفقیت نیم سرورهای خود در HostGator را تغییر دهید.

تغییر نیم سرور با GoDaddy

از دیگر شرکت های معتبر در زمینه هاستینگ و نام دامنه که در این مطلب به آن می پردازیم، GoDaddy  نام دارد.

برای تغییر نیم سرور خود، ابتدا باید وارد اکانت خود شوید.

شما می توانید در همان صفحه اصلی دامنه های خود را ببینید. روی سه نقطه افقی برای دامنه مورد نظر خود کلیک کنید و گزینه Manage DNS را انتخاب کنید.

سپس باید روی گزینه I’ll use my own nameservers کلیک کنید و نیم سرورهایی که می خواهید از آن ها استفاده کنید را وارد نمایید. با زدن روی دکمه Add Nameserver می توانید بیش از دو نیم سرور را نیز وارد نمایید.

بعد از پایان کار، روی گزینه  Save کلیک کنید. GoDaddy ممکن است به شما یک پیام هشدار بدهد. تیک مورد نظر را بزنید و روی دکمه Continue کلیک کنید. حالا نیم سرور های شما عوض شده اند.

تبریک! شما توانستید با موفقیت نیم سرورهای خود در GoDaddy را تغییر دهید.

 

تغییر نیم سرور با Namecheap

 

یکی دیگر از کمپانی های برتر در زمینه ارائه نام دامنه کمپانی Namecheap  می باشد.

برای تغییر نیم سرور، اول باید وارد حساب خود شوید. سپس روی گزینه Domain List کلیک کنید و بعد از آن روی دکمه Manage  در کنار دامنه مورد نظر خود کلیک نمایید.

سپس، به سمت پایین اسکرول کنید تا به بخش نیم سرور ها در آن صفحه برسید. حالا باید روی گزینه Custom DNS از منوی مقابل نیم سرور مانند تصویر زیر کلیک کنید.

حالا فقط کافی است نیم سرورهای جدید خود را در این قسمت وارد کنید و سپس دکمه check را کلیک کنید.

حالا نیم سرورهای جدید شما در لیست مانند تصویر زیر نمایش داده می شوند.

تبریک! حالا توانسته اید با موفقیت نیم سرورهای خود را در Namecheap آپدیت کنید و تغییر دهید.

 

اقداماتی که باید بعد از تنظیم نیم سرور دامنه انجام دهید

 

همانطور که اشاره شد، هر تغییری در نیم سرور ها به چند ساعت زمان نیاز دارد تا تاثیر خود را نشان دهد. دلیل این تاخیر این است که برای تغییر در نیم سرور، لازم است تا تمام شرکت های ارائه دهنده اینترنت، تاریخچه کش خود را پاک کنند و آی پی آدرس های خود را آپدیت نمایند.

اگر اولین بار است که نیم سرور خود را تغییر می دهید، توصیه ما به شما این است که کمی صبوری به خرج دهید تا چند ساعت بگذرد و تغییرات مورد نظر اثر خود را نشان دهند.

اگر چند ساعتی گذشت و همچنان هیچ تغییری در نیم سرورهای شما ایجاد نشد، می توانید پاک کردن کش DNS خود روی کامپیوتر خود را امتحان کنید.

امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا بدانید چگونه می تواند نیم سرور ها را تغییر داد و آن ها را به سمت یک دامنه جدید در یک هاست جدید هدایت کرد. ممکن است بخواهید لیست ضروری ترین افزونه های وردپرس برای هر وب سایتی را هم مطالعه کنید.

نویسنده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

ایده های پول ساز برای راه اندازی کسب و کار

سه‌شنبه 16 آذر 1395
گر شما نیز به فکر راه اندازی کسب و کار هستید ولی به دلیل اینکه برای آن تاکنون ایده ای نداشتید در این مقاله حتما با دست پر می روید به سراغ ساخت کسب و اینترنتی خودتان. پس با ما همراه باشید. سوال اولی که مطرح می شود این است

شاید خوشت بیاد